04 Nieuwe creatieve oplossingen

Individuele en collectieve tak 23

Integrale heeft haar tak 23-aanbod voor particulieren uitgebreid in 2018 met de lancering van Perspective - Test Aankoop. De versterking van het collectieve tak 23-aanbod is een uitstekend alternatief voor de pensioenfondsen waarvan de administratie nog zwaarder werd door de nieuwe bepalingen van begin 2019.

 

Fabian de Bilderling, Business Development Director and Communication en Danny Deboe, Business Development Manager zijn enthousiast over deze ontwikkelingen. U vindt hun volledige testimonial in de pdf-versie van dit hoofdstuk. “In september 2018 lanceerden we een nieuw fonds in het Perspective-product, in het kielzog van Perspective — Immo dat in juni 2017 werd geïntroduceerd.

Het nieuwe fonds draagt de naam van de bekende consumentenvereniging Test Aankoop. Het is een verwijzing naar het feit dat dit fonds hoofdzakelijk belegt in wereldwijde aandelen- en obligatiefondsen op basis van een selectie door de deskundigen van het tijdschrift Test Aankoop Invest.”

We zijn verheugd over de prestaties van Perspective – Immo. Dit beleggingsfonds bestaat uit gebouwen van Integrale die niet-beursgenoteerd zijn op de financiële markten. Het leverde in 2018 een rendement op van 5,38 %.

Bovendien is het perfect mogelijk om tak 21 en tak 23 te combineren en te beleggen in de fondsen Perspective — Immo en Perspective — Test Aankoop om de risico’s te spreiden.

Uitbreiding van onze expertise ten dienste van Pensioenfondsen

De nieuwe wettelijke vereisten en regelgeving zorgt ervoor dat de complexiteit bij het beheer van pensioenfondsen toeneemt. Hierdoor ontstonden in 2018 nieuwe kansen voor het filiaal IIServices om haar knowhow bijkomend te onderstrepen. Er werden extra mensen aangeworven in het departement compliance en de dochteronderneming I-libris werd opgericht om de boekhouding van pensioenfondsen te doen.

 

Lees de pdf-versie