05 Onze talenten

Een veelzijdig team

Tussen 2017 en 2018 steeg het personeelsbestand van Integrale en van haar dochterondernemingen van 139 medewerkers naar 151. 29 % van de medewerkers is jonger dan 35 en 31 % heeft een anciënniteit van meer dan 20 jaar. Het personeelsbestand van Integrale telt zeven verschillende nationaliteiten en er is een perfect evenwicht tussen mannen en vrouwen.

 

Nathalie Michel, de nieuwe human resources manager sedert begin 2019, is opgetogen: “De verscheidenheid is hier echt treffend en wijst op een open geest. Ik ontmoet personen met verschillende achtergronden en dat is erg verrijkend. Van discriminatie is geen sprake. Ik verwachtte mij aan meer mannen in de verzekeringswereld, maar dat blijkt een mythe. Hetzelfde geldt voor de leeftijdspiramide, de gemiddelde leeftijd ligt lager dan ik had gedacht. Deze verscheidenheid is erg boeiend. Het is een bron van rijkdom aan ideeën om Integrale vooruit te doen gaan.”

Bijna een leven lang bij Integrale

Patrice Beaupain, CFO, keert een bladzijde om en maakt plaats voor zijn opvolger die intern gekozen werd. Hij vertelt over zijn parcours bij Integrale en zijn overstap naar een leven als gepensioneerde in de pdf-versie van dit hoofdstuk.

  • We mogen wel zeggen dat u een pijler bent van Integrale. Kunt u uw loopbaan kort samenvatten?
  • Wat geeft u de meeste voldoening?
  • Hoe werd dit vertrek voorbereid?
  • Tijdens heel uw loopbaan bij Integrale heeft u zich ingezet voor de gepensioneerden. Wat heeft u voor uw eigen pensioen gepland?
  • Wat adviseert u uw opvolgers en wat wenst u Integrale toe?

Ontdek hier de interviews